Black´n green – bönsallad
En himla god, svart-grön bönsallad – som fyller på kroppen med näring, fina proteiner och bra fett! Perfekt till lunch eller på buffén
• 1 förpackning svarta bönor (380g) eller ca 3 dl hemkokta
• 2 nävar ruccola
• 2 nävar babyspenat
• 2 nävar grönsallad
• 1 näve persilja
• 1 näve basilika
• 2 msk soltorkade tomater
• 1-2 dl grovriven Peccorino (parmesanost gjord på get, komjölksparmesan kan också användas)
• ½- 1 dl olivolja
• Citronsaft och skal från ½-1 citron
• Havssalt och peppar
Skölj bönorna under kallt vatten och låt dem rinna av. Skölj, torka och grovriv salladen och spenaten. Finhacka basilika och persilja. Finriv skalet från 1 citron, pressa ut citronsaften och grovriv peccorinoosten. Strimla de soltorkade tomaterna. Blanda samman alla ingredienser och ringla rejält med olivolja över. Krydda med lite havssalt och peppar.
Servera gärna tillsammans med lite quinoa, råris, korn eller bröd. När du kombinerar bönsalladen med spannmål får du i dig fullvärdigt protein vid måltiden.