• Andlig Boost-Camp
  • Coaching
  • Energimedicin
  • Föreläsningar
  • Om Lina
    • Kundhistorik
    • Utbildning
    • Personuppgifter och GDPR
  • Utbilda dig!
    • Energimedicinterapeut
    • Energimedicin i business
    • Energimedicin i praktiken IRL 6 januari-22
    • Workshop Energimedicin i business
  • Aktuellt
    • Energimedicinkanalen på Youtube
    • Mantrasång – jag är den jag har väntat på
    • Energimedicin i praktiken IRL 6 januari-22
    • Energimedicinterapeut
    • Workshop Energimedicin i business
    • Andlig Boost-Camp, KOSTNADSFRI Online-kurs
    • Event om Energimedicin 20 april
    • Beställ antologin Skiftet här!
    • Mentorprogram
    • Webinarium om energimedicin
    • Webinarium Affärs- och konceptutveckling
    • Webinarium Transformativt Ledarskap
    • Kostnadsfritt Strategisamtal
    • Poddavsnitt om stress och energimedicin
    • Önskar nyhetsbrev
    • Artikel i tidningen Nära
2012 01 16

Krämig linsgryta för kalla dagar

admin Matigt

Denna krämiga linsgryta känns värmande och jordande. Den passar ypperligt att äta kalla och lite ruggiga dagar eftersom den skapar värme inifrån. Den är len och mjuk i smaken och är en av mina egna favoriter.

4 port

3 dl röda linser
2 gula lökar
2 potatisar
1 morot
1 msk ghee, alternativt: smör eller kokosolja utan smak
1 tsk spiskummin
1 tsk gurkmejja
1 krm cayennepeppar
1 tsk mald koriander
7 dl vatten + 1 buljongtärning
1 msk tomatpuré
1 tsk riven ingefära
1 msk färskpressad citronjuice
1 dl matyoghurt eller oatlys havregrädde
1 kruka persilja

  1. Sköj linserna väl under rinnande vatten.
  2. Skala & finhacka lök o vitlök.
  3. Skala och tärna morot och o potatis.
  4. Fräs lök, vitlök och alla torra kryddor i ghee ett par minuter.
  5. Tillsätt potatis och morot och låt fräsa några minuter. Rör om ibland.
  6. Tillsätt vatten, buljong och linser. Koka upp och låt koka ca 10-15 minuter utan lock, tills linserna är sönderdelade och potatisen är genomkokt.
  7. Rör ner tomatpuré, ingefära och citronjuice.
  8. Tillsätt yoghurt / havregrädde och rör om. Smaka av med ca 1 tsk salt.
  9. Klipp persiljan över grytan inför servering.
  10. Servera den som den är med lite sallad och kanske lite myntayoghurt och/eller med en bit bröd eller basmati råris, servera gärna en het chutney till.
  11. Mmmm njut och känn värmen och de stärkande kryddorna göra gott för kropp och själ när du äter.
Tänkvärt vid vegetarisk kost Sötsug?

Related Posts

Drycker, Frukost och mellanmål, Matigt, Uncategorized

Grönt är skönt!

Matigt

Nässelsoppa med växtkraft

Matigt

Kirskål – asian touch

  • Andlig Boost-Camp
  • Coaching
  • Energimedicin
  • Föreläsningar
  • Om Lina
    • Kundhistorik
    • Utbildning
    • Personuppgifter och GDPR
  • Utbilda dig!
    • Energimedicinterapeut
    • Energimedicin i business
    • Energimedicin i praktiken IRL 6 januari-22
    • Workshop Energimedicin i business
  • Aktuellt
    • Energimedicinkanalen på Youtube
    • Mantrasång – jag är den jag har väntat på
    • Energimedicin i praktiken IRL 6 januari-22
    • Energimedicinterapeut
    • Workshop Energimedicin i business
    • Andlig Boost-Camp, KOSTNADSFRI Online-kurs
    • Event om Energimedicin 20 april
    • Beställ antologin Skiftet här!
    • Mentorprogram
    • Webinarium om energimedicin
    • Webinarium Affärs- och konceptutveckling
    • Webinarium Transformativt Ledarskap
    • Kostnadsfritt Strategisamtal
    • Poddavsnitt om stress och energimedicin
    • Önskar nyhetsbrev
    • Artikel i tidningen Nära
info@linalanestrand.se