Mantrasång – jag är den jag har väntat på

Jag är den jag har väntat på Tonsättning och sång: Ylva Hamilton. Produktion och musik: Håkan Bacchus. Text: Lina Lanestrand


We are the ones we have been waiting for

Hopifolkets profetia har berört mig djupt och de talar om att vi är de vi har väntat på. När vi tar det uttrycket in i oss själva, så börjar det där. Vi är själva de vi har väntat på. Jag är den jag har väntat på. Du är den du har väntat på. Och ju mer vi landar i oss själva. Kommer hem; till kropp, själ och hjärta så är det som att vara hemma i sitt eget hus. Kroppen är som vårt heliga tempel, vårt hem, vår bostad och den som kommer hem är vår närvaro, vår själ och de vi innerst inne är. Att bebo sitt hem är att vara och förbli hemma. I sig själv. Vi kan behöva påminna oss om att själen är inom oss och att själen förblir hemma, i våra kroppsliga hem. När du är hemma i dig, så lyser ljuset hos dig och det lyser upp vår värld. Du är ljus och det är menat att lysa.

Ber för att själen förblir hemma i kroppen
Shamaner ber för människor som befinner sig i utmaningar, de ber att själen förblir hos den som utmanas. Att kontakten med själ och hjärta består i svårigheter. De vet att det är kontakten med själen och hjärtat som gör att vi är hemma och är med oss själva. De vet att vara hemma i sig själv är förutsättningen för att läka, vara frisk, må bra och drömma världen intill varande.

Kom hem
Vi befinner oss i utmanande tider och min önskan, min djupa längtan är att vi alla kommer hem till oss själva, hem till kropp och själ och att i kontakt med våra hjärtan låter ljuset och kärleken vägleda våra val och handlingar. När vi är hemma i oss själva, i närvaro, så kan vi uppleva paradiset – på jorden. Vi kan se snöflingans glitter, känna doften av glöggen, höra julsångerna och känna värmen i hjärtat över det som förgyller livet. Och låt oss förgylla livet, låt närvaron, ljuset och kärleken få råda i mörkrets tid.

Lyssna, lyssna, lyssna om och om igen
Jag är djupt tacksam att få dela med mig av en mantrasång där jag skrivit texten, som Ylva Hamilton har komponerat musiken till. Ylva sjunger och Håkan Bacchus spelar musik och har producerat. Vi delar nu denna sång och min önskan är att du lyssnar på den om och om igen. Om och om igen. För att påminna dig om att du är hemma i dig, att du är den som du har väntat på och att du låter din själ förbli hos dig. För när du är hemma så lyser ljuset hos dig och det lyser upp vår värld. Du är ljus och det är menat att lysa.

Så gåvan vid årets mörkaste dag, vintersolståndet är en mantrasång som påminner dig om att du är den du har väntat på. SÅ låt dig bäras av sången, sjung eller nynna med och framförallt. Påminn dig om att du är hemma hos dig. Skillnaden är enorm. Att vara hemma och tända ljuset ger dig kärlek, ro och trygghet också i vinterns mörker.

Jag är den jag har väntat på. Tonsättning och sång: Ylva Hamilton. Produktion och musik: Håkan Bacchus. Text: Lina Lanestrand

 

Saknar du solen och ljuset och vill du fylla på dig med mer ljus i mörkrets tid? Här delar jag en guidad stillhets-meditation “en stund i solen” . Det är en mycket enkel meditation och när du genomför den med närvaro och låter dig känna solljuset så är den kraftfull och läkande. Prova att ge den till dig varje dag i några veckors tid och upplev effekten.

Låt oss nu tillsammans välkomna ljuset, för nu vänder det. Efter vintersolståndet så nalkas ljuset mer och mer, dag för dag. Och snart kommer det en vår igen.

Med ljus och kärlek i denna vintertid,
Lina