Ekokassen.se

Vill du vara med och göra skillnad för miljön? Vill du äta tomater som smakar som om du hade odlat dem själv, vill du ära krispig gurka och smakrik potatis? Vill du att de grönsaker du äter är fulla av smak och näring? Ekologiska och närodlade grönsaker minskar transporterna, utsläppen och kemikalierna i naturen och de smakar ljuvligt.

Ekokassen erbjuder närodlade och ekologiska grönsaker till prenumeranter i Vänersborg, Trollhättan, Uddevalla, Ljungskile och Mellerud med omnejd.

Ekokassen består av ett urval ekologiska grönsaker, där innehållet varierar beroende av säsong och tillgång. Under sommaren erbjuder Ekokassen nyskördade primörer, som t ex tomater, gurka, sallad, potatis, olika sorters lök, morötter, broccoli, majs och kryddgrönt.  Sommartid finns en ekokasse att köpa en gång i veckan och kassen finns att hämta på ett antal platser/arbetsplatser i
Vänersborg, Trollhättan, Uddevalla, Ljungskile och Mellerud.

Att prenumerera på ekokassen betyder för många mer än bara en kasse med grönsaker. Det innebär ett medvetet val att äta ekologiskt närodlade grönsaker och att därmed stödja lokal ekologisk grönsaksproduktion. Det ekolpgiska utbudet  i affärerna numera är ju fantastiskt, men fortfarande  är det med delade känslor vi som konsumenter är hänvisade att köpa t ex tomater från Sydeuropa  mitt i sommaren. Därför finns Ekokassen.

EKOkassen arbetar för flera vinnare! Vi hoppas att prenumeranter upplever en glädje över både den höga kvalitén på grönsakerna i ekokassen, vetskapen att det är odlat utan kemiska bekämpningsmedel, fritt från GMO och över att transporterna är minimala då grönsakerna kommer från närområdet. Odlaren å sin sida får skäligt betalt för det arbete som de utför genom att vi på EKOkassen erbjuder direktkontakt mellan dem och dig som kund, utan fördyrande mellanhänder som grossist och butik. Detta vet vi stimulerar fler lokala odlare att på sina, ofta mindre gårdar, utöka sina ekologiska grönsaksodlingar!

Ekokassen drivs av Lina och Jens Lanestrand tillsammans med Lotta och Dick Ohlsson.

Det finns just nu möjlighet för fler att prenumerera, tack vare att odlarna utökat sina odlingar som en följd av Ekokassens efterfrågan. Läs mer och om du bor inom Ekokassens områden så kan du enkelt registrera dig på www.ekokassen.se