Ekologi

Ekologiskt tänkande har äntligen blivit en trend och medvetenheten kring natur, miljö och djur ökar. Efterfrågan på ekologiska råvaror ökar vilket ökar möjligheterna för att skapa ett hållbart samhälle.

Ekologi är bra för dig!
När du väljer att äta ekologiska råvaror så kan kroppen enklare ta hand om den mat du äter, ta upp näring och bryta ner maten. När du äter konventionella råvaror belastas kroppen av bekämningsmedel och konstgödsel, som är främmande för kroppen och kanske inte ens möjliga att bryta ner. Gifter och tungmetaller belastar kroppen, tar energi och riskerar med tiden att leda till sjukdom. Att välja ekologiskt i affären gör alltså direkt skillnad för dig, din kropp coh din hälsa!

Ekologiska frukter och grönsaker har ett högre näringsinnehåll än konventionellt odlade grödor. Vilket innebär att du får mer i dig mer näring när du väljer att äta ekologiskt!

Ekologi är bra för djur och natur!
Kemiska bekämningsmedel, konstgödsel och genmanipulerade organiosmer rubbar naturens och djurens egen rythm och ekosystem. Konsekvenserna för djur och natur på kort och lång sikt är förödande.

Genom att välja ekologiska alternativ bidrar du till ett hållbart samhälle på lång sikt – och märker skillnaden i din egen kropp och hälsa!

Får du tag på ekologiska råvaror? i så fall är det bara att gratulera dig och miljön. Om du ännu inte har hittat bra lösningar för att handla ekologiskt, fråga gärna i din butik och uppmuntra dem att söka ekologiska leverantörer. Kom ihåg att du som konsument har stort inflytande – använd det när du handlar. Många bäckar små… gör stor skillnad för vår natur, våra djur och vår allas hälsa!